0 artykuł - 0,00 zł
Koszyk
Koszyk jest pusty.

Polityka prywatności

Ochrona Państwa prywatności oraz danych osobowych podczas korzystania z naszej witryny internetowej jest dla nas bardzo ważna. Dlatego też ściśle przestrzegamy przepisów działając zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133 poz. 883 z późniejszymi zmianami). Dane przekazane przez Państwa wykorzystujemy jedynie do realizacji Państwa zamówienia.

Poniższe wyjaśnienia przedstawią Państwu sposób, w jaki gwarantujemy bezpieczeństwo oraz określą, które dane są gromadzone do jakiego celu.

Państwa dane nie są przekazywane osobom trzecim

Państwa danych osobowych, w tym adresu pocztowego, adresu e-mail oraz numeru telefonu nie przekazujemy osobom trzecim. Nie dotyczy to jednak naszych partnerów w zakresie świadczenia usług, z których korzystamy do  realizacji Państwa zamówienia. W takich przypadkach przekazujemy Państwa dane zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych. Zakres przekazywanych danych ogranicza się do minimum. Państwa dane będą wykorzystywane przez nas, firmę spedycyją, podmioty uczestniczące w przygotowaniu towaru do wysyłki oraz operatorów odpowiednich systemów płatności - w przypadku wyboru jako formy płatności systemu PayPal lub PayU wyłącznie do zrealizowania Państwa zamówienia.

Informacja, uprawnienie, blokada oraz usuwanie danych

W ramach  ustawy o ochronie danych osobowych mają Państwo prawo do uzyskania informacji, blokady lub usunięcia danych, które przechowujemy. O ile usunięcie podlega ustawowym, umownym, handlowym lub podatkowym terminom lub względom, zamiast usunięcia następuje blokada Państwa danych. Przysługuje Państwu prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Proszę skontaktować się z nami w tym celu za pomocą e-maila (info@accipo.pl), telefonu (74 632 08 40) lub faksu (74 632 08 44)

Linki zewnętrzne oraz obce treści

Zawartość tej witryny internetowej przygotowano z niezwykłą starannością. Jednakże nie ponosimy odpowiedzialności za jej aktualność oraz zgodność. Ponosimy odpowiedzialność za własne treści, a nie zawartość obcą.
W przypadku szczegółowych informacji znajdą Państwo łącza do witryn internetowych stron trzecich. Wszystkie zewnętrzne linki sprawdziliśmy pod kątem sprzeczności treści z prawem i w danym momencie treści takich nie znaleziono. W przypadku zewnętrznych treści nie istnieje ogólny obowiązek nadzoru i kontroli. W przypadku pozyskania informacji o treściach sprzecznych z prawem, są one niezwłocznie sprawdzane i jeśli to koniecyne, trwale usuwane. Zewnętrzne linki otwierają się zawsze w nowym oknie przeglądarki.

Anonimowe przetwarzanie danych

Gromadzimy i zapisujemy w plikach logowania naszych serwerów wyłącznie informacje przekazywane przez Państwa przeglądarkę. Są to: informacje o systemie operacyjnym, typie/rodzaju przeglądarki, nazwie dostawcy usług internetowych, godzinie zapytania serwera, witrynie internetowej, z której Państwo do nas dotarli (odwołanie URL), oraz witryny internetowe, które Państwo u nas odwiedzają. Danych tych nie można przyporządkować do konkretnych osób, np. jako użytkownik pozostają Państwo anonimowi. Zestawienie tychże danych z innymi źródłami danych nie wykonywane. Po dokonaniu oceny statystycznej dane te są usuwane. Administratorem danych jest accipo sp. z o.o. z siedzibą we Wrześni ul. Staszica 14, 62-300 Września.

Pliki „ciasteczek” (cookies)

Nasz sklep internetowy wykorzystuje w ramach zawartości Państwa koszyka tzw. pliki „ciasteczek”. Służy to do przedstawienia oferty przyjaźniejszej dla użytkownika, skuteczniejszej i bezpieczniejszej. Pliki „ciasteczek” są małymi plikami tekstowymi, które przeglądarka internetowa zapisuje i przechowuje na komputerze. Pliki „ciasteczek”, które najczęściej wykorzystujemy, to tak zwane pliki „ciasteczek sesji”, które są automatycznie usuwane po zakończeniu Państwa wizyty w naszym sklepie. Pliki „ciasteczek” nie powodują żadnych szkód na komputerze i nie zawierają wirusów.
Podczas korzystania przez Państwa z naszego sklepu internetowego automatycznie zbierane są dane dotyczące Użytkownika. Do tych danych zalicza się: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki cookies („ciasteczka”), system Google Analytics. Pliki cookies zapamiętują preferencje Użytkownika, co umożliwia m.in.:
- utrzymanie sesji, dzięki której zapamiętywana jest zawartość koszyka lub informacja o zalogowaniu się,
- dostosowanie się serwisu,
-zbieranie statystyk,
- rozpoznanie urządzenia użytkownika,
- zapewnienie bezpieczeństwa,
- w celach reklamowych.
W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.

Newsletter

Newsletter wysyłamy wyłączenie do osób, które wyraziły zgodę na jego otrzymywanie. Wysyłany on będzie na wskazany przez Państwa adres e-mailowy. W każdej chwili możecie Państwo z niego zrezygnować wysyłając e-maila na adres: info@accipo.pl z informacją o chęci rezygnacji.

Wycofanie zgody

Podczas składania zamówienia mogą Państwo zaprenumerować nasz Newsletter, zaznaczając pole przy następującym stwierdzeniu: „Tak, chcę otrzymywać na adres e-mail informacje o promocjach i nowościach. (Rezygnacja możliwa w każdej chwili)” Rezygnacja jest możliwa w każdym momencie. Wystarczy wysłać e-mail na adres info@accipo.pl

Bezpieczne składanie zamówień

Przebieg całego zamówienia jest kodowany w systemie SSL (https://).

Informacje dodatkowe

Cenimy sobie Państwa zaufanie. Jesteśmy do dyspozycji w zakresie dot. przetwarzania Państwa danych osobowych. Jeśli mają Państwo pytania, na które nie znaleźliście odpowiedzi w tych informacjach o ochronie danych lub jeśli w dowolnym momencie zechcą Państwo uzyskać dodatkowe informacje, proszę do nas napisać. E-Mail: info@accipo.pl.

Podstawy ochrony danych osobowych uwzględniono pod kątem prawnym w naszych ogólnych warunkach handlowych.

accipo sp. z o.o. z siedzibą we Wrześni
ul. Staszica 14
62-300 Września
info@accipo.pl
Telefon: 74 632 08 40
Telefax: 74 632 08 44

 

Trusted Shops Zertifikat


Nasza infolinia:
74 632 08 40
Nasz e-mail:
info@accipo.pl